Tuulivoima

Tuulisähkö on puhdasta, edullista, uusiutuvaa ja kotimaista.

Tuulivoimalla on merkittävä rooli Euroopan ilmastotavoitteiden saavuttamisessa ja tulee oleman yksi tärkeimmistä uusiutuvan energianlähteistä tulevaisuuden sähköntuotannossa.

Meillä on vahva osaaminen tuulipuistoprojekteissa ja voimalahankkeissa valtakunnallisesti.

Palvelumme

Suunnittelemme, toteutamme ja toimitamme korkealaatuisia palveluita tuulivoimalaprojekteihin. Meillä on kattavat alihankinta-, huolto- ja varaosapalvelut teollisuusasiakkaille sekä yksityiselle että julkiselle sektorille. Hoidamme myös yleiset kunnossapito-, päivystys- ja alihankintapalvelut. Monipuoliset palvelut saat aina samalta toimittajalta avaimet käteen ilman useita välittäjiä.

  • Tuulipuisto- ja aurinkovoimalaitosprojekteja
  • Sähköurakointi teollisuudelle, julkiselle ja yksityiselle sektorille
  • Tuulipuistojen kokonaistoimitukset sekä alihankinta-, kunnossapito-, huolto- ja varaosapalvelut
  • Sähkönjakelun rakennus-ja huoltotyöt 0,4 kV, 20 kV, 33 kV

Tuulivoimala tuottaa vain tuulessa. Yleensä meren läheisyydessä aukeilla paikoilla on erinomaiset tuuliolosuhteet. Myös Sisä-Suomessa laajoilla aukeilla paikoilla ja mäkien lailla on hyvät tai kohtuulliset olosuhteet.

Nyrkkisääntönä voidaan pitää että energiantuotto paranee mitä korkeammalle tuulivoimala sijoitetaan. Ja maasto pitäisi olla avointa joka suuntaan potkurin korkeudelta katsottuna. Potkurin pitää olla vähintään 9 metriä korkeammalla kuin lähimmät esteet kuten rakennukset tai puut 150 metrin säteellä. Näin vältetään esteiden aiheuttamaa ilmavirran pyörteisyyttä, joka voi laskea tuulivoimalan tuottoa merkittävästi.

Suomen tuuliolosuhteet ovat pientuulivoimaloille suosiolliset, koska talvella tuulee enemmän kuin kesällä. Tuulivoimala ja aurinkopaneelit tukevat hienosti toisiaan. Tuulivoimala tuottaa vain tuulessa. Yleensä meren läheisyydessä aukeilla paikoilla on erinomaiset tuuliolosuhteet. Myös Sisä-Suomessa laajoilla aukeilla paikoilla ja mäkien lailla on hyvät tai kohtuulliset olosuhteet.