Lämpöpumput

Toimitamme parhaat lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät lämpöpumpuilla jotka on suunniteltu kestämään vaativia pohjoisen olosuhteita. 

Olemme suorittaneet ilma-, maa-, ilmavesi- ja hybridi-lämpöpumppujärjestelmien teknisiä toteutuksia vuodesta 2012 jo yli 2000 laitteen kokemuksella.

Olemme myös Mitsubishin, Toshiban ja Niben valtuutettu asennus-  ja huoltokumppani.

Palvelut

Suunnittelemme, myymme ja asennamme laadukkaat ilmalämpö-, vesi-, poistoilma- ja maalämpöpumput. Suoritamme myös huollot ja vuositarkastukset. Yksittäis- ja monipumppuratkaisuista, VRF- ja hybridijärjestelmiin. Järjestelmäratkaisut toteutamme omakoti-kiinteistöistä kerrostaloihin ja liiketiloista teollisuushalleihin.

Olemme Mitsubishin, Toshiban ja Niben valtuutettu asennus- ja huoltokumppani sekä huollamme ja asennamme myös muut merkit, kuten ALFA LAVAL, DAIKIN, INNOTEC, IVT, ELECTROLUX, GREE, PANASONIC, SAMSUNG, SHARP, THERMIA ja VIESSMANN.

Järjestelmäasiakkaitamme ovat

  • Teollisuus
  • Kaupan kylmä
  • Toimitilat
  • Asunto-osakeyhtiöt
  • Kuluttajakiinteistöt

Kysy tarjoustamme Yhteys sivulta.


Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumpulla (ILP) voidaan lämmittää ja viilentää omakotitalot, kesämökit ja muut tilat helposti energiaa säästäen.

Ilmalämpöpumppu toimii samalla ilmastointilaitteena ja kosteudenpoistajana, parantaen asumismukavuutta kesähelteillä ja säästäen energiakuluja talven pakkasilla.

Erityisen suuriin säästöihin päästään suorasähkö- ja öljylämmitteisissä taloissa. Ilmalämpöpumppu voidaan asentaa niin uuteen kuin vanhaankin rakennukseen. Kun ilmalämpöpumppua käytetään lisälämmönlähteenä, ilmalämpöpumpun hankintakustannus saadaan yleensä takaisin muutamassa vuodessa lämmityskulujen laskiessa. Hitaasti kiertävä ilma tasoittaa lämpötilan koko talossa. Samalla sekä kosteus- että homeriskit vähenevät sisäilman kosteuden laskiessa. Saat miellyttävämmän, raikkaan sisäilman ja myös lattiat tuntuvat lämpimämmiltä.


Ilma-vesilämpöpumppu

Ilma-vesilämpöpumpusta (VILP) on tullut yhä suositumpi ratkaisu lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen, koska sillä saa huomattavia säästöjä lämmityskustannuksiin. Kiinteistöstä riippuen ilma-vesilämpöpumpulla voidaan saavuttaa lämmityskustannuksissa n. 40–90 prosentin säästöt.

Ilma-vesilämpöpumpun toimintaperiaate on yksinkertainen. Ulkoyksikön puhallin kierrättää höyrystimen läpi ulkoilmaa, ja ulkoilman lämpö saa höyrystimen kylmäaineen muuttumaan kaasuksi. Kaasuksi muuttunut kylmäaine puristetaan ilma-vesilämpöpumpun kompressorissa korkeampaan paineeseen, ja kaasu kuumenee entisestään. Kuuman kaasun avulla lämmitetään talon lämmönjakojärjestelmän vesi sekä lämmin käyttövesi. Ilma-vesilämpöpumppu sopii siis talon päälämmitysjärjestelmäksi, toisin kuin ilmalämpöpumppu (ILP).

Ulkoilmassa on useimmiten riittävästi lämpöä ilma-vesilämpöpumpun toimintaan. Kovilla pakkasilla ilma-vesilämpöpumppu siirtyy käyttämään lisälämmitystä. Se, missä lämpötilassa lisälämmitys sähköllä alkaa, riippuu kyseisen ilma-vesilämpöpumpun ominaisuuksista.

Ilma-vesilämpöpumppu vaatii vesikiertoisen lämmönjakojärjestelmän. Jos suorasähkölämmitystä käyttävään taloon halutaan asentaa ilma-vesilämpöpumppu, eikä taloon haluta asentaa vesikiertoista lattialämmitystä tai vesikiertoisia pattereita, lämmönjako voidaan hoitaa puhallinkonvektorien avulla.


Maalämpö

Maalämpö on käyttökustannuksiltaan edullinen ja ympäristöystävällinen lämmitysvaihtoehto. Energiaa kuluu vain lämmön siirtoon maaperästä rakennukseen. Varsinaisen lämmityksen hoitaa maahan sitoutunut lämpö. Maalämmöllä säästät jopa 80% lämmityskuluissa.

Maalämpöjärjestelmällä pystyy yleensä korvaamaan vanhan lämmitysjärjestelmän, oli se sitten öljy, sähkövaraaja tai puukattila. Investointikustannus riippuu olemassa olevan järjestelmän toiminnasta sekä keruupiirin asennuspaikasta.

Toimitamme korkeatasoisia Nibe maalämpöpumppuja, niiden korkean laatutason ja käyttäjäystävällisyyden vuoksi. Asennuspalvelumme toimii lähes koko maassa.

Mitoitamme kohteeseen sopivan maalämpöpumpun talon enegiatarpeen, lämmitettävän tilavuuden ja muiden annettujen tietojen pohjalta. Mitoituksesta teemme myös tarkat laskelmat, jotka toimitamme tarjouksen yhteydessä tarkasteltavaksi.